Compromís ha sol·licitat avui la compareixença en comissió de la directora general de Sostenibilitat de la Costa i del Mar, Raquel Orts, per explicar que actuacions d’urgència pensa dur a termini el Govern després els greus efectes del temporal que ha devorat el litoral valencià.

La formació en el Congrés ha reclamat un pla de mesures destinades a la regeneració, recuperació i condicionament de les platges. Els tres diputats i la diputada de Compromís han exigit al Govern un programa d’actuació, en col·laboració amb les administracions autonòmiques, per frenar l’avanç de la regressió al litoral valencià. Una franja que confronta amb marjals i zones humides de gran importància, com reconeix el mateix ministeri de Medi Ambient.

“Fa anys que reclamen les infraestructures i la regeneració de les nostres costes. Necessitem que d’una vegada el Govern central es comprometa a actuar amb urgència per preservar un dels valors més importants dels pobles de Castelló: les nostres platges”, ha assenyalat la diputada Marta Sorlí.

El diputat Enric Bataller ha posat de manifest la necessitat de declarar “zona afectada greument per emergència” les localitats més sacsejades pel temporal. La pluja i el vent, que ha engolit les platges de més de 17 municipis, s’ha encebat especialment a Almenara (Castelló), a les localitats alacantines de Guardamar del Segura, Dénia i Xàbia, així com a les de Tavernes de la Valldigna, El Saler o Cullera dins de la província de València.

Bataller també ha demanat al Govern el compromís de reservar una partida dels Pressupostos Generals de l’Estat per reconstruir i pal·liar els danys.

Compromís ja va presentar una proposició no de llei el passat mes de desembre que alertava sobre la necessitat de regeneració de les platges del sud de València i sobre la preocupant tendència regressiva del litoral.

 

Solicitut de compareixença

Preguntes