El Govern Central no aporta dades concretes sobre els efectes del desviament de la N340 per la CV10 i CV13.

resposta en PDF adjunt Perillositat N-340 4

El diputat en el Congrés per Compromís, Joan Baldoví, va preguntar al Govern Central que fera les primeres valoracions sobre l’efecte produït per la decisió de desviar el tràfic pesat en un tram de la N-340 entre Oropesa i Nules (Castelló), i perquè explicara què mesures pensa adoptar el Govern a curt, mitjà i llarg termini respecte als problemes de la N340 al seu pas per les comarques de Castelló.
Segons respon el Govern, sense donar una sola xifra, “en relació amb la valoració de l’efectivitat de la mesura de desviar el tràfic pesat de la N-340 entre Nules i Orpesa, s’observa un descens de l’accidentalitat en el tram, encara que el període de temps encara no és significatiu. A més s’ha observador que la gravetat dels accidents és bastant menor que la que hi havia abans de la mesura”

Després de mesos d’aquesta mesura, simplement, i sense aportar una dada, diuen que en “aquest tram” han baixat els accidents, però no diuen l’impacte global de la mesura, ja que si la accidentabilitat simplement l’han desviat cap a la CV10 i CV13, estem en les mateixes, i amb danys col·laterals com són els que s’estan causant als comerços afectats. De nou, tot sona a improvisació.
A la pregunta sobre les mesures a adoptar, de nou el Govern no concreta, i recorda que s’estan executant les obres de la variant Benicarló-Vinaròs, que evitaren “les dues travessies més conflictives de les quals queden en la província”i en la resta de la N-340, “s’estan estudiant i redactant projectes que milloren la seguretat vial” sense concretar que projectes es tracta, ni de l’estat de tramitació dels mateixos.

 

 

Arxivat en: Baldoví, Economia i Ocupació

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *