El Trump de Castelló

Sobtat estic. Em fan arribar la columna de Pablo Sebastià a el Periódico Mediterraneo i indignació és poca cosa.

Aprofita la veu que li dóna el diari per a fer un atac a la gent dels pobles que baixem a gaudir de les festes de la Magdalena que començaran la propera setmana. Afirma, sense rubor, que som la gent de fora de Castelló qui s’emborratxa, qui embruta, qui es baralla durant les festes. No la gent autòctona, que tota és respectuosa. No. La gent dels pobles.

“LA PENA es que algunos vecinos y hermanos de los pueblos de alrededor no la liarán parda, sino pardísima. No beberán, se emborracharán como asnos sedientos de vino peleón. No comerán, sino que comerán y vomitarán en las aceras, los jardines y las plazas de nuestra ciudad. No bailarán, irán dando tumbos como zombis beodos. No cantarán, vocearán como cerdos sangrantes en día de matanza, jodiendo el descanso a tantos durmientes como les sea posible. No reirán, se enfadarán y se pelearán en medio de cualquier calle. Y no llorarán de emoción, sino que se lamentarán en el el servicio de urgencias por las malas decisiones tomadas.”

He de dir-li, senyor Sebastià, que jo mateix m’he criat a Castelló. Que jo mateix he participat de les festes des de ben xicotet. Que jo mateix he eixit de festa per la ciutat. I és per això que he de dir-li que he vist, i viscut, que la immensa majoria de gent que s’emborratxa, qui embruta, qui deteriora mobiliari urbà, qui es baralla i qui no respecta les festes és gent resident a la ciutat. I, contràriament, la majoria de gent que baixa, o puja, des dels pobles a gaudir de les festes és respectuosa i civilitzada. Clar que hi ha de tota mena. Però vostè ha dit, afirmat, asseverat, pregonat, … que som la gent de poble -en exclusiva- qui no sabem comportar-mos. Com si estiguérem per civilitzar. Com si fórem “paletos” que aprofitem que a la capital fan festes per a fer el bèstia.

Fa anys que, juntament amb la família, vam abandonar la ciutat per a viure al poble. I sap vostè per què? Doncs un dels principals motius va ser per a educar millor als nostres fills. Perquè als pobles hi ha infinitament més respecte que a la capital. Perquè als pobles, si respectes, seràs respectat. Perquè l’educació als pobles és cabdal; és responsabilitat de tota la població. El sentir col·laboratiu que existeix als pobles és impensable a una gran ciutat. En resum, la qualitat de vida a un poble és molt superior a la de la capital. Com ja he dit, fa anys que vam vindre al poble. I el poble ens va acollir. Ja som del poble.

Als pobles podríem dir exactament el contrari del que vosté ha afirmat: que és la gent de la capital qui ve a festes a embrutar, trencar mobiliari, emborratxar-se, barallar-se, … però no ho fem. No ho fem perquè som gent agraïda i oberta. Agraïm que gent de fora trie el nostre poble per a divertir-se. I si després hem de netejar i reparar ho fem de gust perquè hem passat unes bones festes.

Senyor Sebastià, li exigisc una rectificació seua i del diari on escriu. L’etnicisme del que ha fet bandera ratlla la xenofòbia. Només li ha faltat demanar que es construisca un mur envoltant Castelló per a evitar la immigració a festes, al més pur estil Donald Trump.

 

Raül Forcadell
Portaveu de TRIEM Vilafamés-Compromís

 


EDITAT [13 març 2017]

Després de l’escrit l’autor va publicar una rectificació i disculpes.

Arxivat en: Comarcal

Comentaris

  1. Longi Gil Puértolas diu:

    Molt bé Raül. Això és.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *