Cas depurada Borriol: el Consell desmenteix a Martínez i l’apunta com a responsable únic del canvi d’ubicació


La diputada autonòmica de Compromís Mireia Mollà, va presentar en gener passat una sèrie de preguntes escrites al Consell, després de la polèmica suscitada pel projecte de la nova depuradora de Borriol, la qual va ocasionar una greu crisi institucional amb el cessament del vicepresident primer de la Diputació Provincial de Castelló per voler  ubicar-se la infraestructura en terrenys de la seua propietat.

Aquest va afirmar en la premsa que el  projecte de la depuradora de Borriol es va iniciar per part de la Generalitat en 2006, i que en el canvi d’ubicació no va tindre res a vore la Diputació Provincial, sinó que havia estat decisió autonòmica.

Per això Mollà va preguntar per escrit de  qui va ser decisió el canvi d’ubicació o l’afectació de noves finques en la construcció de la depuradora de Borriol, en quina data es va proposar i/o aprovar eixe canvi d’ubicació o afectació, qui va participar, representant a EPSAR, en la tramitació d’aquest projecte i en  què afectarà al projecte de l’EDAR de Borriol la destitució del responsable polític de la Diputació que estava sobre el projecte i el possible canvi d’afectació de terrenys.

Mollà recordava que que MArtinez és i era al mateix temps membre del Consell d’Administració de l’Entitat Pública de Sanejament d’aigües Residuals (EPSAR), fet pel qual, podria estar tenint informació privilegiada per dos bàndols, des de la Diputació i des d’EPSAR.

La resposta que dóna ara  el Conseller José Ciscar, demostra que Martínez ha mentit, ja que la decisió del canvi d’ubicació no va ser decisió autonòmica, si no de la Diputació Provincial, és a dir, d’ell, en el mateix moment que la seua empresa rebia aquests terrenys. Aquesta nova informació acorrala encara més a MArtínez just quan es sap que la Fiscalia ha obert diligències d’investigació penal per aquest fet gràcies a l’aportació de proves fetes per Compromís des de la Diputació. Ahir mateix el diputat provincial de la coalició, Enric Nomdedéu declarava com testimoni en el cas en la Fiscalia.

A pesar de tot això, Martinez continuaria sent membre de la direcció d’EPSAR.

 

 

Arxivat en: Borriol, Urbanisme i Medi Ambient

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *