Vídeo a les Cortshttp://www.youtube.com/watch?v=pIelntA91GA

Els familiars ha hagut de presentar la denúnica en Madrid després de la paràlisi del cas en els jutjats de Castelló.

 

La diputada autonòmica de Compromís, Mònica Oltra, ha traslladat avui tot el suport als familiar de la xiqueta Maria Ortega, en que juliol de 2007 va perdre la vida en caure-li a sobre un test de 70 quilos en el camp de golf de la Coma presidit per Carlos Fabra. Des d’aleshores, la família ha patit un veritable calvari al vore que no es feia justícia ni es demanava cap responsabilitat als que van permetre una activitat completament irregular i sense cap mesura de seguretat en aquest camp de golf, com van ser els campaments d’estius.

Coincidència o no, a l’esquitxar aquest cas al aleshores presidnet provincial del PP i de la Diputació de Castelló, Carlos Fabra, que era al mateix temps el màxim responsable del camp de golf, ocasionava que els cas es paralitzara i sobreseira sistemàticament en els jujtats de Castelló.

Oltra va traslladar el cas a les Corts Valencianes en reiterades ocasions, demanat depurar responsabilitats i aplicar mesures perquè mai més tornar a passar un cas com aquest.

Poder informar-vos del cas ací: http://www.elblogdemariqueta.com/

 

Per a Oltra, és trist i lamentable que tants anys després la família encara estiguen demanat justícia, i hagen hagut de fugir i allunyar-se de Castelló per poder tirar endavant la seua denúncia. Ara, tal i com avança la Cadena Ser, demà per fi Carlos Fabra i l’alcalde de Borriol, Adelino Santamaria, hauran d’anar a declarar pel cas http://www.radiocastellon.com/index.php?noticia=22807

 

En 2009, la diputada va dur  el cas a les Corts Valencianes (vídeo)

http://www.youtube.com/watch?v=pIelntA91GA

 

( si voleu la resposta a la pregunta de baix, demaneu-la per correu, i us indignareu)

 

A LA MESA DE LES CORTS

 

Mònica Oltra i Jarque , diputada   del grup parlamentari Compromís, a l’empara del que disposa l’article 157  del RC, té l’honor de formular al Consell la pregunta següent, desitjant contestació escrita:

El Club de Camp del Mediterraniubicat a la Coma, Borriol, ha vingut celebrant durant anys consecutius un campament d’estiu per a menors.

Tal i com s’ha pogut comprovaraquesta activitat mancava  de les preceptives  llicències , les monitores que tenien  a cura dels menors ho feien sense contracte laboral i cobraven en negre i a més mancaven de la titulació adequada.

En l’estiu de 2007, una menor va morir a causa de caure-li a sobre un test que es trobava sense ancoratge, fet que demostra que el lloc no era segur, ja que existien elements que podien posar en perill la seguretat dels xiquets, tan és així, que van aquesta mort . Sembla ser , que l’Ajuntament de Borriol ,  no va realitzar prèviament cap inspecció, com era la seua obligació, per a cerciorar-se que la instal·lació era segura per a albergar l’activitat concreta, però mes greu encara és que després d’ocórrer el tràgic accident amb el resultat que ja coneixem, tampoc realitzara cap inspecció posterior, que efectivament, sobre la base de la normativa vigent haguera d’haver dut a la clausura provisional de la instal·lació mentre que s’aclariren els detalls del succés.

Per tot això es pregunta:

  • ·-Coneixia el Consell si aquest campament comptava amb els permisos necessaris per a celebrar-se?
  • ·Sap el Consell quants anys es va celebrar aquest campament?
  • ·Coneix el Consell si es va a celebrar aquest campament els propers anys?
  • ·Va subvencionar o ajudar econòmicament cap conselleria o organisme públic dependent de la Generalitat aquesta activitat de campament d’estiu en qualsevol de les seues edicions?
  • ·Quin tipus de llicències necessitava aquest tipus d’activitat?
  • ·Quan el Consell va optar per col·laborar activament de la celebració del Màster Golf de Castelló, en aquestes mateixes instal·lacions, va cercionar-se de que les instal·lacions guardaven les mínimes garanties de qualitat?

 

  • ·Quines mesures va demanar emprendre el Consell per investigar la seguretat de les instal·lacions després del lamentable accident esmentat?
  • ·Pensa prendre el Consell cap mesura per depurar responsabilitats?
  • ·Quin tipus de mesures de seguretat s’exigeixen per als campaments d’estiu? Quin organisme ha de controlar sobre el compliment de les mesures de seguretat?
  • ·Quin tipus de titulació han de tindre el personal que cuiden als menors en els campaments d’estiu?
  • ·S’han donat algun tipus d’instruccions a les Conselleries i organismes depenents de la Generalitat Valenciana per a respondre als requeriments i preguntes efectuats pel jutjats . d’Instrucció número  5 de Castelló o a petició dels pares de la menor?
  • ·Per quin motiu la Conselleria de Cultura i Esports,  malgrat declarar que no era competent perquè li comunicaren l’inici d’una activitat com el campament infantil d’estiu, dóna una resposta exculpatoria afirmant que en qualsevol cas afirma que no faria falta llicència d’activitat?
  • ·Per qui motiu  la Conselleria de Governació va contestar que no era competent perquè li comunicaren l’inici d’una activitat com el campament infantil d’estiu  i es va remetre a l’Ajuntament de Borriol sense assumir cap tipus de responsabilitat en la matèria?
  • ·Quin organisme de la Generalitat té assumides les competències en matèria de control de seguretat en les activitats organitzades per entitats privades en les quals participen xiquets d’edats compreses entre els 5 i 6 anys?

 

  • ·Per quin motiu  el Síndic de Greuges ha omès qualsevol tipus de resposta davant les peticions de la família?

 

  • ·Després de la mort de María Ortega, s’ha realitzat algun tipus d’inspecció per part de la Generalitat a les instal·lacions del El Club de Camp, i a altres entitats que organitzen cursos d’estiu equivalents per a comprovar si es compleixen les mesures de seguretat exigibles per a la vida i integritat física dels xiquets?
  • ·-S’ha adoptat algun tipus de mesura o sanció en via administrativa per part de la Generalitat tendent a evitar que en El Club de Camp del Mediterrani puguen repetir-se successos com els quals van dur a la mort de la xiqueta María Ortega? Després de la mort de la menor s’ha obert algun tipus de procediment de revisió de la normativa en matèria de seguretat que ha de regir l’organització de campaments o activitats infantils en les quals participen xiquets tan menuts a l’efecte de clarificar àmbits competencials i requisits que han de reunir aquestes activitats i les instal·lacions que es desenvolupen?

24 de juny de 2009 

Mónica Oltra pide justicia para Mariqueta