Compromís denúncia l’abandonament del litoral de Castelló per part del Govern Central

Compromís denúncia l’abandonament del litoral de Castelló per part del Govern Central Joan Baldoví: “Es veu que entre les prioritats del Govern espanyol no estan ni la recuperació ni la regeneració del litoral castellonenc”. Castelló, 3 de desembre de 2013 El diputat de Compromís al Congrés, Joan Baldoví ha valorat la resposta donada pel govern d’Espanya a la seua pregunta, en la qual denunciava la manca d’inversions al litoral castellonenc, i ha estat molt crític amb la resposta donada, ja que al seu juí, “llança pilotes fora excusant-se amb la crisi”. Baldoví ha declarat que la manca d’inversió real en les costes de Castelló, “és un fet, i a més el govern espanyol el reconeix en la seua resposta; un Govern el qual se l’ompli la boca quan diuen que la seua prioritat és crear ocupació, per tant no pot deixar desemparat al sector turístic castellonenc per la via de la no realització de les actuacions corresponents”. “La crisi com a excusa no serveix, ja que altres zones de l’estat si han tingut la suficient dotació pressupostària per lluitar, per exemple, contra la regressió costera, en canvi a Castelló, que recordem és un dels llocs més afectats per aquest fenomen, la dotació total ascendeix a 300.000€; si amb això pretenen aturar aquest risc mediambiental ja podem preparar-nos que la temporada serà molt dura i l’estat de les platges lamentable”, ha remarcat el diputat de Compromís. Baldoví ha insistit: “No ens contesten per les actuacions pendents en el litoral i a més ens diuen que prioritzaran les actuacions per augmentar l’eficàcia i eficiència d’aquestes; què volen dir amb això?. Res, són paraules buides, excuses de mal pagador com diem per aquestes terres”. “L’abandonament de les costes de Castelló és un fet evident i no entra dins de les seues prioritats, i, pretendre potenciar la participació d’altres administracions, recordem que la Generalitat està en fallida, o d’iniciatives privades, sense crèdits per part dels bancs, no fan més que incidir en la incapacitat del Govern Central per afrontar aquest problema i donar-li una solució raonable”, ha continuat el diputat de Compromís. Per a finalitzar, Joan Baldoví ha apostat per “augmentar aquesta partida ridícula, amb prou feines un milió d’euros, realitzant un anàlisi real de la situació, ja que el perill tant mediambiental, com de fer inviables aquestes localitats, i es que els seus ingressos depenen en gran mesura de l’atractiu turístic de les seues costes, farà que isca més car no dotar de fons per regenerar el litoral que fer-ho; per això exigim la rectificació per part del Govern de l’estat i que quan més aviat millor, les inversions arriben al litoral castellonenc amb unes xifres d’acord amb la seua importància”.

Arxivat en: Comarcal, Urbanisme i Medi Ambient

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *