El president d’Aerocas era al mateix temps president del camp de golf privat que es beneficiava d’aquesta aportació
El coportaveu de Compromís a les comarques de Castelló, Carles Mulet, ha avançat avui que des de la coalició s’ha demanat al Consell que aporte tots els contractes de patrocini signats entre Aerocas i l’empresa Match Golf Consulting SL, després d’haver trobat un contracte de data 1 de desembre de 2010, per un import de 135.000 euros més IVA.
Aquests diners s’haurien suposadament gastat en un sol cap de setmana en la celebració del Master Golf de de Castelló, i com a nota curiosa està que qui decidia aquesta despesa; el president d’Aerocas i del seu Consell d’Administració, Carlos Fabra, era al mateix temps president de l’entitat privada que més es beneficiava d’aquest patrocini, el Camp de Golf del Mediterraneo (La Coma) de Borriol.
L’empresa Match Golf, va estar escorcollada per la policia i acusada de possible implicació en la trama Gürtel en la seua branca balear, i era l’empresa que des de 2008 a 2011 va celebrar l’esdeveniment ultrasubvencionat del Master Golf de Castelló en el camp de golf presidit per Carlos Fabra. Fabra, a més dels 300.000 euros més IVA que destinava cada any directament de la Diputació Provincial que també hauria estat aprovant pagar patrocinis esportius en nom d’Aerocas, per a un certamen sense cap repercussió.
A aquesta aportació cal sumar els 1,7 milions d’euros més IVa que cada any hauria aportat la Generalitat. Aquest certamen de cap setmana es va celebrar durant quatre anys en el camp de golf presidit per Carlos Fabra, impulsat per ell mateix des de l’administració, justament quan aquesta empresa privada començava a tindre una sitiació econòmica complicada, fins arribar a data d’avui a la total fallida , un cop suspesa l’entrada de diners públics.
Des de Compromís s’ha demanat saber exactaments quants contractes es van signar per part d’Aerocas amb Match Golf Consulting, i en quin concepte, segons Mulet “ si tot ha estat, gatsar-se 135.000 euros més IVA perquè en les tanques, webs o escasa publicitat d’aquest torneig apareguera el logotip de l’aeroport, durant el cap de setmana que durava aquest intranscedent torneig, de nou, s’han burlat dels que paguen, amb eixos diners haurien subsistit durant un any un grapat de persones, i de nou, negociets foscos en mans de Carlos Fabra, i amb l’ombra de la corrupció de nou planant prop, ja que Match Golf està investigada pel Gürtel”