La diputada autonòmica de Compromís, Mònica Oltra, ha presentat avui un seguit de preguntes escrites adreçades al Conseller de Sanitat per demanar-li explicacions per l’actual situació en l’Hospital Provincial de Castelló, on segons fonts del propi centre, hi hauria una llista d’esperar quirúrgica que afectaria a més de 1500 pacients.

Segons aquestes fonts, hi hauria casos de romandre en aquesta llista d’espera més de dos anys de temps per poder ser intervinguts, amb el tot el que això comporta “ que una persona puga estar dos anys en una llista d’espera per ser intervingut quirúrgicament, és simplement una barbaritat”.

Front a aquesta situació, des de Compromís s’ha recordat que en el Hospital Provincial existeixen un total de 13 cirurgians, dels quals sols 7 són fixes, 3 obstant-ne interinatge i els altres tres llocs estan en l’actualitat vacants, desconeixent la intenció de la direcció de consorci en quant a  la resolució dels llocs vacants, si es pretén donar-los cobertura o directament amortitzant els llocs.

Des de Compromís s’ha remarcat que aquest cas concret, malauradament no seria únic “ mentre no es cobreixen les plantilles amb els llocs vacants, veiem com la llistes d’espera es disparen i expulsen a molta gent a que si vol ser atésos en temps raonable, qui puga pagar-se-ho, haja de recurrir a la sanitat privada, i que la pública continua degradant-se i estigmatitzant-se per a la gent que té menys recursos”. Oltra ha demanat que es responga per escrit el perquè d’aquesta situació, i el què pensa fer amb els llocs vacants.